Memilih broker

 

Undang-undang Rusia melarang individu daripada berdagang secara bebas di bursa saham. Mereka boleh melakukan sebarang operasi hanya melalui broker perantara. Kerja yang selesa dengan mana-mana aset, termasuk stok, bergantung kepada pilihan broker yang tepat.

Apabila memilih broker, perlu mengambil kira:

Ketersediaan lesen.

Petunjuk kewangan, reputasi dan penarafan syarikat.

Satu set perkhidmatan (selain memproses aplikasi pelanggan, juga penting untuk memiliki simpanan anda sendiri, kemampuan untuk mengisi akaun dengan cepat dan mudah dan mengeluarkan dana dalam rubel dan mata wang asing, menghasilkan laporan untuk pihak berkuasa cukai, dll.

Akses kepada pelbagai bursa saham. saham penerbit asing di platform asing. Oleh itu, keutamaan harus diberikan kepada broker yang memberikan peluang ini. Sebagai contoh, Finam apabila bekerja dari satu akaun.

Terminal perdagangan, fungsi dan kemudahan bekerja dengannya.

Tawaran tambahan, sebagai contoh, latihan, pengurusan amanah dana, dll.

Untuk memulakan kerjasama dengan broker, anda perlu menandatangani kontrak untuk perkhidmatan broker dan perkhidmatan depositori.

Senarai broker berlesen boleh didapati di laman web, di mana senarai peserta pasaran sekuriti profesional yang lesennya telah dibatalkan juga diterbitkan. Artikel kami “bagaimana memilih broker pasaran saham” juga membantu